Нейромережі для освітян

Використання штучного інтелекту в навчальному процесі – не фантастичне майбутнє, а сьогоднішня реальність. Зацікавленість у АІ-інструментах зростає швидше, ніж коли-небудь до цього. Уявлення людей про штучний інтелект поділилися на два протилежні табори – перший недооцінює можливості реального впливу ШІ і вважає це тимчасовим «хай- пом», інший драматизує силу змін, вважаючи що АІ ось-ось «захопить світ».

Щоб продуктивно користуватися новими технологіями, важливо мати реалістичне розуміння можливостей і обмежень таких інструментів.

Саме такі цілі і завдання ставили перед собою учасники семінару-практикуму педагогічної спільноти керівників закладів освіти Мукачівської територіальної громади, який відбувся 24 жовтня 2023 року на базі Новодавидківської ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему «Використання штучного інтелекту в діяльності закладів освіти».

У роботі семінару взяли участь Михайло Лабош – начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради, Володимир Цифра – начальник відділу загальної середньої освіти управління освіти, культури, молоді та спорту, Мар’яна Рубець – директор центру професійного розвитку педагогічних працівників, Христина Михайлова – голова Мукачівської міської організації профспілки працівників освіти, Євген Качур – староста Новодавидківського старостинського округу, керівники закладів освіти Мукачівської територіальної громади.

Оскільки дорога в село Нове Давидково – звивиста й непроста, як саме життя, як, зрештою, й життєві долі його мешканців, то довелося робити декілька зупинок із пізнавальною метою. Учасники семінару мали можливість відвідати ДП «ТУП Україна», яке знаходиться перед в’їздом у село. Із діяльністю підприємства присутніх познайомив директор Євген Грабовчак.

Далі маршрут учасників семінару пролягав до корпусу початкових класів та основного навчального корпусу Новодавидківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Керівники пройшлися коридорами, заглянули в класні приміщення, методичний кабінет, відчули атмосферу закладу, пройнялися духом Знань і Творчості, який витає тут на кожному кроці, у кожному куточку. Адже весь педагогічний колектив Новодавидківської школи до самозречення тримає освітній фронт у непростих умовах сьогодення, реалізовує педагогічні завдання, освоює і впроваджує новітні технології, апробовує надсучасні інструменти у свою діяльність. Доказом цього став якраз семінар-практикум директора школи Василя Хайнаса.

У ході зібрання розглянуто питання використання штучного інтелекту в діяльності сучасного закладу освіти, яке було винесено в його тему. Директор Новодавидківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Василь Хайнас детально ознайомив з можливостями використання нейромереж у освітньому процесі. Учасники мали змогу і самі практично попрацювати з нейромережами. Підсумував роботу семінару Михайло Лабош.

Усі присутні високо оцінили презентовані Василем Хайнасом застосунки, професіоналізм та підготовку семінару, адже за ними – майбутнє освіти, вони відкривають додаткові можливості для учнів та педагогів.

Молодий, рішучий, наполегливий, енергійний, ініціативний, відкритий до змін і нових викликів – так характеризують свого очільника педагоги Новодавидківської школи. А ще – вимогливий до себе та до підлеглих, інтелігентний та з неабиякими амбітними планами щодо розвитку шкільної справи. У тандемі зі старостою Євгеном Качуром вони мріють про нову сучасну школу з актовим залом, їдальнею, спортзалом, АІ-наповненням за останнім словом науки й техніки. Дай Боже, реалізуватися усім цим планам! Віримо, що так і буде! Обов’язково! Просто зараз на часі важливіше – подолати внутрішнього ворога держави – корупцію і зовнішнього агресора, які знекровлюють наше суспільство! Все буде Україна! Тримаємо освітній фронт! Разом до перемоги!

Залишити коментар